Kopieringspapper

KP Syd erbjuder alla format och kvaliteter inom kopieringspapper - självklart hjälper vi er även att välja rätt sorts papper anpassat efter ert ändamål. Utbudet av papper är enormt, förutom storlekar, färger, hålat och ohålat finns det en hel del kvalitetsmått att ta i beaktning t.ex. gramvikt och om de är bestrukna eller inte. Här nedan tänkte vi att vi skulle lära dig lite mer inför ditt val av nytt kopieringspapper.

Kopieringspapper av olika kvalitet

Det idag vanligaste kopieringspappret är obestruket papper med en gramvikt på 80 g. Gramvikten på ett papper anger hur mycket pappret väger per kvadratmeter, alltså ett mått på dess tjocklek. Dock kan ett "lätt" papper upplevas som tjockt, i detta fall beror det på luftigheten i fibrerna, även benämnt som papprets bulk.

Ett obestruket kopieringspapper innebär att ytan inte behandlats eller blandats upp med något fyllnadsmaterial, det är ett naturligt papper helt enkelt. Även ytan på pappret kan skilja sig, då talar man främst om fibrernas täthet eller opacitet. Enklaste sättet att se och uppleva skillnaderna i opacitet är att hålla de två olika papprena bredvid varandra och se vilket av kopieringspapprena som släpper igenom mest ljus.

Bestruket kopieringspapper - ett finare papper?

Ett bestruket papper är ett bearbetat papper. För att uppnå andra och förbättrade pappers-egenskaper behandlar man det ofta med ett fyllnadsmaterial i form av kalk eller lera. Pappret blir glansigare men också tåligare mot väta eller fukt. Egenskaper som gör att det passar bättre för exempelvis mer avancerade tryck.

I vårt sortiment av kopieringspapper finner du även det unika pappret "Svenskt Arkiv". Ett SP certifierat och beständigt papper som är speciellt anpassat och behandlat för att kunna förvaras och sparas under mycket lång tid.

Förgyll din vardag med ett färgat kopieringspapper

Kopieringspapper_2

Ibland räcker det inte med ett enkelt vitt papper - vid olika tillfällen passar det sig bättre med att liva upp vardagen med lite färg. Det vanligaste användningsområdet bland våra kunder av det färgade kopieringspappret är till reklambroschyrer och skyltmaterial.

Hos KP Syd har vi ett stort urval av färgade papper med inte mindre än 40 tillgängliga kulörer. Sammanlagt erbjuder vi dig inte mindre än 100 olika färgglada valmöjligheter.

Valet är ditt - KP kan papper

De flesta av KPs kopieringspapper tillverkas och kommer från Svenska Bruk, vilket ger oss större kontroll och säkerhet av produkten samt mindre miljöpåverkan.

I pappersutbudet finner du bland annat:

-          Ohålade/hålade papper

-          Obestrukna/bestrukna papper

-          Papper med 80 - 250 g gramvikt

-          Pappersstorlekar från A1 - A5

-          Över 40 olika papperskulörer

-          FSC (Forest Stewardship Council) alternativ för ansvarsfulla pappersinköp!

-          Stort utbud från bl.a. Multi Copy, Nordic Office, Navigator, 4CC, Fashion & Multi Office.

Är du storförbrukare av kopieringspapper?

Hör med oss om vår unika pappersprodukt - xpress box!

Slutligen, vilket kopieringspapper just du behöver beror på många faktorer, främst ändamålet med slutprodukten. En bättre kvalitet behöver inte alltid vara dyrare!

Ring oss på 0455 - 36 56 00 eller maila order@kpsyd.se så hjälper vi dig till ett bättre pappersinköp.

Kopieringspapper_3

 

Om KP Syd - din kompletta kontorsfackhandlare i Blekinge & Skåne

Med över 70 år inom branschen för kontorsmaterial är vi en av Sveriges absolut mest rutinerade företag. Vi har vårt huvudkontor i Karlskrona där vår personalstyrka om 30 personer dagligen fokuserar på att dagligen serva företagare i Blekinge och Skåne.

KP är delägare i RKV, en frivillig kontors- fackhandelskedja som årligen omsätter ca 2 miljarder SEK. Tack vare detta delägarskap kan vi alltid presentera konkurrenskraftiga priser och ett oslagbart produktutbud samtidigt som vi finns lokalt, nära Er.