Professionella rengöringsmedel & städprodukter från KP Syd

KP Syd har ett brett och komplett sortiment av rengöringsmedel och städprodukter för både företag och hemmastädaren. Kontakta oss så hjälper vi er att ta fram en lämplig och kostnadseffektiv städmetod.

Rengöringsmedel för alla tillfällen

Vårt sortiment av rengöringsmedel passar såväl till hemmastädaren som proffsen. Vårt utbud baseras främst utifrån respektive rengöringsmedels användningsområde. För att skilja olika typer av rengöringsmedel brukar man vanligtvis dela in dem utifrån pH-skalan. Skalan sträcker sig från pH 0 till pH 14, där 0 innebär att rengöringsmedlet är en stark syra och 14 innebär att medlet är starkt basiskt.

I mitten av pH-skalan (pH 7) ligger de medel som klassificeras som Allrent. Som namnet antyder är de lämpliga att använda i många fall av enklare rengöring. Verkar man i en starkt smutsig miljö med hårt smutsade ytor, t.ex. inom industrier, rekommenderas Grovrent. Grovrent är ett relativt basiskt (pH>10) rengöringsmedel som vid rätt handhavande gör de allra smutsigaste ytorna rena.

För våtutrymmen, toaletter samt sanitetsporslin rekommenderas Sanitetsrent. pH-värdet ligger runt pH 2, alltså relativt surt.

Rätt skyddsutrustning - för din säkerhet

Stadartiklar_2

Vi på KP Syd rekommenderar alltid att man använder sig av korrekta städprodukter och skyddsutrustning i samband med rengöringen. Vid hantering av enklare rengöringsmedel (Allrent) räcker ett par gummihandskar bra, men då både starkt syrliga samt basiska produkter kan vara frätande kan både förkläde och skyddsglasögon vara att rekommendera.

Läs alltid respektive rengöringsmedels innehållsförteckning samt användningsföreskrift noga!

Rätt städprodukter gör rengöringen roligare & effektivare

Att ha en bra arbetsmiljö är A och O, det kan alla skriva under på. Att satsa på att ha bra städ-produkter, både i hemmet och på jobbet, gör allt så mycket enklare, och inte minst effektivare.

Genom att välja rätt städprodukter skonar du också kroppen, ditt allra viktigaste verktyg.

Vi på KP har ett stort urval av både snygga och ergonomiska städvagnar, moppar, städmaskiner och städtillbehör.

Skona miljön - dosera rengöringsmedlet rätt!

Tänk på att du som användare av kemiska rengöringsmedel inte överdoserar mängden rengöringsmedlen vid användandet. Du skonar både miljö och dig själv!

Det krävs oftast mindre än man tror - läs noga på förpackning och använd dosseringskork!

Vi på KP Syd värnar om miljön och merparten av vårt sortiment av rengöringsprodukter är miljömärkta med EU-blomman, Svanen eller Astma & Allergiförbundets symbol. Våra rengörings- och städprodukter kommer från välkända varumärken såsom Diversey, Sanego, Gipeco, EcoLab, Hygienteknik, Activa och Wetrok.

Om KP Syd - din kompletta kontorsfackhandlare i Blekinge & Skåne

Med över 70 år inom branschen för kontorsmaterial är vi en av Sveriges absolut mest rutinerade företag. Vi har vårt huvudkontor i Karlskrona där vår personalstyrka om 30 personer dagligen fokuserar på att dagligen serva företagare i Blekinge och Skåne.

KP är delägare i RKV, en frivillig kontors- fackhandelskedja som årligen omsätter ca 2 miljarder SEK. Tack vare detta delägarskap kan vi alltid presentera konkurrenskraftiga priser och ett oslagbart produktutbud samtidigt som vi finns lokalt, nära Er.

 

 


Våra leverantörer

Hygienteknik Diversey Gipeco Ecolab Sanego